سالن اجتماعات، به عنوان محلی که در آن گروهی از افراد به منظور بحث و تبادل اطلاعات یا مشاهده برنامه در زمینه ای خاص و مشترک گرد هم مینشینند، جز لاینفک هر مجموعه ساختمانی است.
چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل مقولهای بسیار گسترده است که قطعا پرداختن به همه ابعاد آن در این مقاله نمیگنجد، اما میتوان به عناوین مهمی که در کمیت و کیفیت این اقدام تاثیرهای برجستهای دارند، اشاره و این موارد را به اجمال بررسی کنیم؛ با مجله تخصصی یوکا همراه باشید.
فهرست مطالب
چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل
هتل که به عنوان خاصترین شکل اجتماعات مسکونی و سازمانی – به لحاظ اسکان افراد، خانوادهها و گروههایی با ملیتها و فرهنگهای مختلف – است، نه تنها از این قائده مستثنی نیست بلکه وجود سالن اجتماعات در آن و ابعاد گوناگون طراحی این سالن اهمیت ویژهای دارد.
سالن آمفی تئاتر، جدا از معنای لغوی و کاربرد سنتی آن، اکنون به شکل پیشرفته و مدرن سالنهای اجتماعات اطلاق میشود که از صحنه، پرده، امکانات و تجهیزات نمایش برخوردار باشند.
هتلهای امروزی با توجه به موقعیت و کاربریشان، نه به سالن اجتماعات سنتی بلکه به سالن آمفی تئاتر نیاز دارند. المانهای بسیاری در طراحی داخلی سالن امفی تئاتر در هتل دخیل است. ابتداییترین ابعاد آن، یعنی انتخاب موقعیت جغرافیایی و وسعت این محل، باید از همان ابتدای طراحی نقشه ساختمانی با توجه به وسعت ساختمان و موقعیت اتاقها و سایر مکانهای اجتماعاتی مانند لابی، رستوران، کافی شاپ و … بررسی شوند.
از دست ندهید : معتبرترین برندهای کره ای قفل دیجیتال
پس از موقعیت جغرافیایی و وسعت، مهم ترین نکته در طراحی داخلی سالن آمفی تئاتر، تعیین جهت صحنه، مساحت صحنه، وسعت پرده نمایش و گنجایش مهمانان (تعداد صندلیهای تماشاگران) است که البته این عناوین نیز تابعی از موقعیت جغرافیایی و جمعیت مسافرین و مهمانان هتل هستند.
در مورد طراحی جایگاه تماشاگران، اساسیترین نکته، توجه به اولویتهای کاربری این سالن است؛ اگر کاربردهای سالن اجتماعات هتل به سخنرانی مقامات و کارشناسان، نمایش فیلم و اجرای تئاتر و موسیقی و اجرای برنامه های ویژه اعیاد و سوگواریها و … مربوط شود .
ظرفیت سالن را میتوان با تعبیه ردیفهای پشت سر هم صندلیها پر کرد که در این صورت، میزان راحتی صندلیها با توجه به میانگین حجم و وزن هر انسان بزرگسال و نیز رعایت فاصله کافی میان ردیفها اهمیت مییابد؛ اما زمانی که قرار است در سالن، سمینارها و سخنرانیهای تخصصی برگزار شود ، لازم است مقابل هر ردیف از صندلیها، یک ردیف میز همراه با تجهیزات صدا (بلندگو و …) تعبیه شود و نیازی به بازگویی نیست که نسبت ارتفاع میزها و صندلیها و در نظر گرفتن سطح کافی میزها با توجه به قوانین ارگونومی بسیار حائز اهمیت است.
جنس میزها معمولا از چوبهای با دوام انتخاب میشود تا عوامل محیطی چون گرما و سرما، رطویت و عوامل انسانی مانند وزن و فشار و … در کوتاه مدت به آنها آسیب وارد نسازد. صندلیها نیز پیش تر از جنس چرم تهیه میشدند، اما اکنون با رویکردهای زیبایی شناسانه و با تبعیت از قوانین ارگونومی، با ترکیب چوب و پارچه طراحی و تولید میشوند.
همچنین بخوانید : به روزترین و با کیفیت ترین تجهیزات هتلی هوشمند
لازم به ذکر است در هتلهای بزرگ و معتبر که میزبان مدیران شرکتها و کارشناسان متخصص از دیگر شهرها و کشورها هستند و برگزاری همایش ها و کنگره های تخصصی در آن ها اجتناب ناپذیر است . باید سالن های اجتماعات (آمفی تئاتر) از نوع دوم طراحی شوند و مهمانان از میز و امکانات تبادل اطلاعات برخوردار باشند و مسئله مهم دیگر در طراحی و چیدمان صندلیها، تعبیه فضای کافی جهت رفت و آمد است؛ به طوری که برای تماشاگران ایجاد مزاحمت نکند.
طراحی صحنه (استیج) و تجهیز امکانات نمایش و اجرا نیز به کاربردهای سالن بستگی دارد و در صورتی که در سالن، نمایش و تئاتر اجرا شود، باید صحنه از مساحت مناسب، ارتفاع کافی و فاصله لازم با اولین ردیف جایگاه تماشاچیان برخوردار باشد.
وسعت پرده نمایش نیز به گنجایش سالن بستگی دارد و مطابق با ارگونومی بدن در هنگام نشستن و استانداردهای بینایی و با توجه به ظرفیت سالن و وسعت چرده نمایش باید در زمین سالن ، شیب کافی تعبیه شود.
تجهیزات صدا در سالن آمفی تئاتر هتل
یکی از نکاتی که در چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل مورد توجه است سیستم صوتی آن است. تجهیزات صدا نیز با ظرفیت سالن ارتباط مستقیم دارد. سالن های کوچک (با گنجایش کمتر از ۵۰ نفر) چندان نیازی به این گونه تجهیزات ندارند اما در سالنهای بزرگ ، به ویژه سالنهای آمفی تئاتر هتلهای معتبر، باید هم صحنه و هم جایگاه تماشاگران به تجهیزات تبادل صدا با کیفیت مناسب مجهز باشد.
بیشتر بدانید : چرا سیستم صوتی سالن کنفرانس در هتل ها کیفیت جلسات را بهبود می بخشد ؟
تجهیزات نور سالن آمفی تئاتر هتل
این مسئله در مورد طراحی تجهیزات نور نیز صدق می کند. هر چه سالن بزرگتر و کاربری آن گستردهتر باشد ، طراحی تجهیزات نور، سطح بالاتری از تخصص را میطلبد و هم چنین در صورتی که غیر از سخنرانی و همایش، در سالن، تئاتر، کنسرت و برنامههایی از این دست اجرا شود، لازم است علاوه بر نورهای عمومی سالن، به طراحی و تعبیه نورهای موضعی، رنگی و … نیز توجه کرد.
دیوارهای سالن آمفی تئاتر
دیوارهای سالن آمفی تئاتر باید همواره به آگوستیک مجهز باشند تا از خروج صدا به بیرون و ایجاد مزاحمت برای ساکنین اتاقها جلوگیری به عمل آید، اما میتوان در تزئینات داخلی و روکار آنها از چوب و مصالح دیگر استفاده کرد. زمین نیز معمولا با پارکت؛ موکت و … فرش میشود تا صدای رفت و آمد در فضای داخلی، مزاحم اجراکنندگان و تماشاگران نشود .
انتخاب رنگها در چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل سلیقهای ست، اما معمولا از رنگهای تیره، خنثی و طرحهای تک رنگ و کلاسیک استفاده میشود تا تمرکز حضار را درگیر نسازد.
البته سالنهای آمفی تئاتر واقعی – که در آنها تئاتر و کنسرت برگزار میشود – حتی در هتلها بر اساس اصول جعبه سیاه (Black Box) طراحی میشوند که در آنها به المانهای مهم در چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل به اختصار اشاره شد.
ثبت ديدگاه